SALAM PERJUANGAN

TERIMA KASIH KERANA MENJENGAH BLOG YEOP PARIT. KAMI BERJUANG DEMI AGAMA, BANGSA DAN NEGARA

PAS Hanya Penumpang Kelas 3 Dalam Pakatan Pembangkang

Pas bukan sahaja merupakan penumpang kelas ketiga dalam pakatan pembangkang, malah mereka ibarat melukut di tepi gantang… masuk tak lebih, keluar tidak kurang… tiada lebih baik. .Itulah ibaratnya parti Pas dalam pakatan pembangkang kini akibat daripada melacurkan perjuangan mereka semata-mata memuaskan nafsu politik Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang, ujar Mursyidul Am Tolak Insan Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI), Zahid Mat Arip.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai kedudukan Pas dalam pakatan pembangkang ketika ini.
Manakan tidak tegasnya, selama ini hanya Pas yang menwar-warkan mahu melantik Presiden mereka, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai Perdana Menteri sekiranya pakatan pembangkang menang dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke 13 nanti.
Namun sayangnya, hasrat mereka ini tambah beliau lagi tidak pernah di sokong oleh DAP mahupun PKR, malah kedua parti berkenaan  tidak pernah sesekalipun menyebut mahu melantik Hadi Awang sebagai Perdana Menteri.
:Hanya nama Anwar dan Lim Kit Siang sahaja yang pernah disebut-sebut untuk mengisi jawatan Perdana Menteri. Sebenarnya bukan sahaja hasrat Pas melantik Hadi Awang menjadi Perdana Menteri ditolak, perjuangan Pas dalam hudud juga tidak dilayan DAP dan PKR. Mana ada hudud dimasukkan ke dalam buku Jingga malah perjuangan mereka memartabatkan agama Islam juga akhirnya terpaksa ditukar kepada kebajikan.
“Jelas sudah Pas telah melacurkan perjuangan mereka semata-mata untuk kuasa politik. Mereka tidak kisah kalau dihina asalkan dapat menjatuhkan UMNO. Oleh itu, saya ucapkan tahniah dan syabas kepada Pas kerana di situlah tempat selayaknya untuk mereka.
“Memang selayaknya mereka dihina dalam pakatan pembangkang kerana mereka tidak mempunyai pendirian teguh walaupun hakikatnya Pas adalah parti yang terdahulu daripada DAP dan PKR,” ujar Zahid. - MediaUMNO