SALAM PERJUANGAN

TERIMA KASIH KERANA MENJENGAH BLOG YEOP PARIT. KAMI BERJUANG DEMI AGAMA, BANGSA DAN NEGARA

BN Terus Langkah Yakin, Manipulasi Isu Satu Persatu Makan Diri Pembangkang

Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 dianggap sudah terlalu hampir BN sentiasa yakin untuk mengekalkan tampuk kepimpinan kerajaan Persekutuan.
Penganalisis politik tempatan, Prof. Datuk Dr. Ramlah Adam melihat kepimpinan BN yang diterajui oleh Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak sentiasa bergerak aktif dalam mengutamakan kebajikan dan kesejahteraan rakyat.
“Pelbagai usaha dibuat oleh beliau yang bukan saja bersifat politik tetapi aspek sosial masyarakat diutamakan dari semua peringkat termasuklah di peringkat sekolah, golongan mahasiswa, belia, golongan berpendapatan rendah dan macam-macam lagi,” katanya kepada UMNO-Online di sini.
Ujar beliau, kesungguhan BN untuk menerajui kemajuan dan pembangunan masyarakat bukanlah dibuat dengan ayat-ayat politik tetapi ia dimanifestasikan melalui gerak kerja yang mantap dan berlangsung lancar biarpun diasak dengan pelbagai manipulasi dan fitnah dari pembangkang.
“Kita melihat bagaimana satu demi satu isu yang ditimbulkan oleh pakatan pembangkang memakan diri sendiri sebaliknya kepimpinan BN semakin mantap dan keyakinan menerajui pentadbiran untuk kesekian kalinya amat tinggi.
“Masyarakat menilai bagaimana isu kalimah Allah telah menjerat diri parti Pas sendiri apabila Timbalan Presidennya iaitu Mohamad Sabu menyatakan sokongan penggunaan kalimah Allah secara umum oleh penganut agama lain. Ini telah memberi kesan sehinggakan hampir keseluruhan orang Melayu tidak bersetuju termasuklah ulama tempatan dan mufti-mufti negeri malah Dewan Ulama Pas pun turut membantahnya.”
Katanya antara isu lain yang turut menjerat diri pakatan pembangkang sendiri adalah berkaitan Pemilihan Jawatankuasa Pusat DAP (CEC) yang kemudiannya diakui berlaku kesilapan sedangkan selama ini merekalah yang sering menuding jari menuduh kerajaan tidak telus dan sebagainya.
“Banyak isu yang dimulakan oleh pakatan pembangkang akhirnya memakan diri mereka sendiri sebagaimana kononnya digembar-gemburkan masyarakat India tidak mempunyai dokumen tetapi gagal dibuktikan, menuduh kepimpinan BN bersifat kroni dan rasuah tetapi yang terdedah rupanya kepimpinan pakatan pembangkang yang bersifat demikian sebagaimana isu pemberian tanah kepada pemimpin tertentu.”
Jelasnya, lebih dari itu, pakatan pembangkang cuba meniru manifestasi kerukunan dalam BN yang dianggotai oleh 13 buah kompenan parti dengan mereka sendiri berpakat antara DAP, Pas dan PKR tetapi malangnya sehingga ke hari ini mereka tidak mempunyai haluan yang sama apatah lagi untuk berdaftar sebagaimana BN.
“Dulu Pas menghina kepimpinan UMNO apabila menjalin hubungan dengan MCA dan MIC tetapi sekarang mereka menjilat balik ludah sendiri apabila mengadakan pakatan bersama DAP dan sanggup berkompromi untuk menjatuhkan kerajaan yang ditunjangi BN.
“Lebih teruk lagi, Pas bukan hanya berpakat tetapi turut menerima agenda DAP yang secara jelas menolak penubuhan negara Islam dengan menukar slogannya kepada negara berkebajikan; dan sekarang pula mahu membenarkan nama Allah digunapakai agama lain.”
Tambahnya, pakatan pembangkang semakin terjerat apabila formula untuk tiru BN tidak menjadi sebaliknya BN semakin mantap.
“Terbaru, pakatan pembangkang mengadakan himpunan kononnya atas nama kebangkitan rakyat tetapi dengan ruang yang dipilih iaitu Stadium Merdeka tidak akan dapat menandingi kejayaan UMNO semasa sambutan ulang tahunnya yang ke-66 tahun di Stadium Nasional Bukit Jalil.”
Katanya lagi, kepimpinan dalam BN sememangnya berada dilandasan yang tepat dalam usaha untuk mendapatkan kemenangan dalam PRU ke-13 akan datang.
“Dalam keadaan tersebut, semua pihak memainkan peranan yang sangat penting apatah lagi isyarat jelas telah diberi oleh Datuk Seri Najib untuk bersedia dan tidak alpa kerana PRU ke-13 ini adalah masa terpenting bagi mendapatkan mandat baru untuk BN menerajui negara.” - MediaUMNO

Ubah Pendirian Berhubung Isu Kalimah Allah Bukti Pas Jahil – Pengasas PondokTindakan Pas mengubah pendirian dan akhirnya akur dengan menyatakan bahawa kalimah Allah adalah khusus untuk Islam dan tidak boleh diguna agama lain membuktikan mereka jahil dalam agama.
Pengasas Pondok An-Najmiyah di Pengkalan Kubur, Kelantan, Abdullah Samah berkata tindakan itu juga membuktikan parti pembangkang itu kurang ilmu agama dan tidak layak menjadi pemimpin.
“Berkaitan wujud pihak yang nak membenarkan penggunaan kalimah Allah (oleh bukan Islam) dan kemudian kembali rujuk (ubah pendirian), membuktikan kepada kita mereka (Pas) ini jahil dalam agama, bagaimana mereka nak tegakkan Islam?.
“Bila dah ‘lekat celah pagar’ barulah nak rujuk kembali (ubah pendirian). Segalanya terbukti mereka ini celaru, (ilmu) politik tak cukup, (ilmu) agama tak cukup,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.
Abdullah mengulas keputusan Mesyuarat Majlis Syura Ulama Pas malam tadi yang memutuskan bahawa kalimah Allah hanya untuk Islam setelah didesak pelbagai pihak termasuk mufti-mufti negeri.
Beliau turut menyifatkan kerajaan BN, khususnya UMNO sebagai parti yang matang kerana berjaya membangun serta mempertahankan Islam sepanjang memerintah negara ini.
Sementara itu, Pengasas Pondok Madrasah Ulummudiniah Al-Osmaniah, Tanjung Kapur, Jitra, Sabri Osman turut menyatakan persetujuan beliau terhadap kenyataan Abdullah dan menegaskan bahawa perkara itu tidak boleh dibiar kerana ia seperti menyekutukan Allah.
“Saya tidak setuju kalimah Allah ini diberi peluang kepada kafir lebih-lebih lagi diguna dalam bible kerana ia memberi peluang kepada mereka untuk mempersendakan Allah.
“Sesiapa syirik dengan Allah maka haram baginya masuk syurga. Kita kena mempertahankan, jangan benarkan kafir tindas agama Islam,” katanya. - Media Umno

Majlis Syura Ulama Pas Hanya Hiasan Parti

Tindakan Presiden dan Mursyidul Am Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Datuk Nik Aziz Nik Mat yang menyatakan persetujuan penggunaan kalimah Allah boleh digunakan oleh penganut bukan Islam di negara ini dengan mendahului keputusan Majlis Syura Ulama Pas secara jelas membuktikan bahawa suara Majlis Syura Ulama Pas tidak lagi dihormati oleh kepimpinan tertinggi Pas sendiri.
Sepatutnya, dalam isu-isu yang melibatkan soal-soal akidah dan dasar perjuangan parti, Majlis Syura Ulama Pas merupakan suara penting yang perlu diambil kira oleh kepimpinan tertinggi Pas dalam membuat sebarang keputusan dan hala tuju parti, demikian menurut bekas Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), Datuk Dr. Zainal Abidin Ab Kadir.
“Secara jelas Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib menentang keputusan tersebut. Begitu juga dengan Datuk Harun Din dan ramai kepimpinan serta ahli-ahli Pas. Tapi malangnya, presiden Pas, Datuk Seri Hadi Awang terlalu cenderung kepada mahukan sokongan DAP dan bukan Islam hingga menyebabkan beliau sanggup bersetuju dengan kehendak mereka.
“Tindakan Datuk Seri Hadi Awang dan Datuk Nik Aziz seolah-olah mengiktiraf majlis syura Pakatan Pembangkang lebih berkuasa untuk memutuskan isu penggunaan kalimah Allah ini. Ini merupakan satu gambaran yang jelas, bahawa Majlis Syura Ulama Pas hanyalah bagaikan patung bernyawa yang sekadar menjadi perhiasan di dalam parti tersebut.
Jelas beliau lagi, Pas yang satu ketika dulu lantang dengan slogan kepimpinan ulama hari ini sudah tidak lagi memperdulikan suara ulama-ulama mereka sendiri, dan lebih mementingkan kehendak dan desakan kepimpinan Pakatan Pembangkang khususnya berhubung isu kalimah Allah ini.
“Inilah yang bercelaru di dalam Pas. Satu masa, mereka junjung tinggi majlis syura ulama di dalam Pas tapi hari ini, dewan ulama Pas dipandang sebelah mata. Mungkin Presiden Pas, Datuk Haji Hadi lebih pentingkan apa kata Lim Guan Eng dan Anwar daripada kata-kata dan pendapat dewan ulama Pas sendiri,”ujarnya.
Tambahnya lagi,  keputusan Datuk Seri Hadi Awang dan Datuk Nik Aziz yang bersetuju membenarkan kalimah Allah diguna pakai oleh orang-orang bukan Islam di negara ini bersama kepimpinan Pakatan Pembangkang yang lain,  tidak lain tidak bukan hanyalah disebabkan mengejar imbuhan duniawi semata-mata.
“Apa yang jelas, dua pemimpin Pas itu hanyalah mahukan sokongan DAP dan bukan Islam untuk menang PRU akan datang, maka dengan sebab itu mereka sanggup bersekongkol dengan Dap dan PKR untuk membenarkan penganut agama lain menggunakan nama Allah sebagai Tuhan, sedangkan hakikatnya perbuatan ini salah serta boleh menimbulkan kesan tidak baik dan kekeliruan yang besar terhadap masyarakat, khususnya umat Islam di negara ini,” ujarnya. -MediaUMNO

Pas Kini Kena ‘Kifarah’ Dosa Mengkafirkan UMNO

Penganalisa politik, Prof Madya Dr Samsul Adabi Mamat menyifatkan percanggahan pendirian dan perbuatan kepimpinan Pas dalam melakukan perkara yang pernah mereka fatwakan sebagai haram, sehingga sanggup mengkafirkan kepimpinan dan ahli UMNO satu ketika dulu merupakan satu kifarah terhadap parti tersebut .
Jelasnya, hari ini dengan jelas bahawa Pas sendiri telah melakukan satu demi satu perbuatan yang pernah mereka fatwakan sebagai haram satu ketika dulu.
“Saya yakin, rakyat sudah sedia maklum, melalui amanat Haji Hadi kepimpinan Pas mendakwa  bahawa UMNO kafir kerana mengekal sistem undang-undang penjajah. Namun, baru-baru ini, Pas bersama kepimpinan Pakatan Pembangkang melalui Buku Jingga bersetuju pula untuk mengekalkan undang-undang sedia ada yang mereka katakan undang-undang penjajah sehingga sanggup melabelkan UMNO sebagai kafir.
“Selain itu, UMNO juga pernah dikafirkan oleh kepimpinan Pas kerana mengadakan kerjasama dengan parti-parti politik bukan Islam seperti MCA dan MIC tetapi hari ini, mereka juga telah melakukan perkara yang sama, malah lebih teruk apabila bersekongkol dengan DAP yang secara terang-terang menentang sebarang perlaksanaan undang-undang dan syariat Islam,” tegas beliau kepada UMNO-Online di sini hari ini.
Tambahnya lagi, apabila dikritik, Pas memberikan alasan bahawa kerjasama mereka dengan parti politik bukan Islam seperti DAP itu adalah sebahagian daripada tahaluf siyasi.
“Jika begitu bermakna UMNO telah melakukan tahaluf siyasi lebih awal dari Pas lagi. Bahkan tahaluf siyasi yang dilakukan oleh UMNO hari ini lebih baik berbanding Pas di dalam Pakatan Pembangkang dan berjaya mengekal syiar Islam serta membangunkan ekonomi dan pembangunan negara.
“Kepimpinan Pas juga pernah mengkafirkan UMNO kerana mendakwa UMNO mengekalkan undang-undang penjajah dan mengadakan kerjasama dengan parti bukan Islam, tetapi hari ini apa yang dilakukan oleh Pas  amat bercanggah dengan pendirian dan pegangan mereka sebelum ini,” ujarnya.
Jika dilihat daripada sudut pendekatan Pas hari ini, beliau menegaskan bahawa tidak syak lagi bahawa parti tersebut mengamalkan kaedah pendekatan teori Machiavelli di mana prinsipnya teori tersebut adalah matlamat menghalalkan cara.
“Memang jelas bahawa Pas hanyalah memperalatkan agama dan menipu rakyat demi untuk meraih sokongan untuk menawa Putrajaya. Apa yang Pas fatwakan sebagai haram sebelum ini, hari ini mereka sendiri yang lakukan perbuatan ‘haram’ tersebut. Bila UMNO buat mereka kata kafir, tetapi bila mereka sendiri lakukan tidak mengapa pula.
“Justeru itu, saya menyeru agar rakyat di negara ini, khususnya umat Islam agar melihat apa yang dilakukan oleh Pas ini dengan mata dan hati yang terbuka. Jika dilihat dengan pemikiran yang terbuka, kita akan nampak bahawa Pas hanyalah mempergunakan agama untuk semata-mata untuk kepentingan politik mereka,” akhiri beliau. -MediaUMNO